Bakning

125 gr smör
2 ½ dl strösocker
1 ½ msk vaniljsocker
1 nypa salt
2-3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på ca 175 grader varmluftsugn. Bryt chokladen i en skål, smält smöret och häll på chokladen och rör om tills det blivit en jämn smet. Ha sedan i sockret och vanlijsockret. Rör om. Ha sedan i äggen, ett i taget. Vänd till sist i mjölet tillsammans med bakpulver och salt.
2. Smörj en form, det behöver vara en form med löstagbar botten. Ha i smeten och grädda i ca 25 min. Den får gärna vara lite kladdig i mitten.
Medans botten svalnar gör du mousserna.
Hallonmousse
Ca 250 gr frysta hallon
4 gelatinblad
2 ½ dl grädde
1 dl florsocker
1. Koka upp hallonen ett par minuter. Ta sedan en sil och passera hallonen tills det bara är kärnor och mos kvar i silen.
2. Lägg gelatinbladen i blöt.
3. Vispa grädden hårt.
4. Smält gelatinbladen försiktigt med lite av hallonsaften. Häll sedan i gelatinet i resten av hallonsaften och rör ned florsockret. Låt svalna lite.
5. Vänd ner grädden och rör om till du har en jämn smet. Ställ in i kylen.
Chokladmousse
250 gr mörk choklad
2 dl grädde
200 gr philadelphia ost
1 dl florsocker
1. Bryt chokladen i en skål
2. Värm upp grädden men den får inte koka.
3. Häll grädden över chokladen och rör om till du har en jämn smet. Låt svalna lite.
4. Blanda ner philadelphiaosten och florsockret och rör om till du har en jämn smet. Ställ in i kylen.
Nu skall du montera tårtan. Ta tårtbotten och lägg på ett bra underlag som du kan servera tårtan ifrån, ta kanten till bakformen och lägg botten i den. Ta sedan den avsvalnade hallonmoussen och häll på. Ställ sedan svalt igen tills hallonmoussen stelnat. Häll sedan på chokladmoussen och låt även den stelna.
Det tar ganska lång tid för mousserna att stelna så gör gärna tårtan dagen innan du skall servera den.
Ta bort kanten och pynta efter fantasi.
Lycka till!
